Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Venkel populair voor Thanksgiving en Kerst

In Californië wordt jaarrond venkel geteeld. Rond de feestdagen Thanksgiving en Kerst is er echter een grotere vraag naar deze groente. "Venkel kan in veel feestelijke gerechten verwerkt worden," legt Ande Manos, van Babe Farms, uit. "Het heeft een zoete, anijsachtige smaak en kan goed rauw gegeten worden. Ook is de groente uitstekend te combineren met appelen, bieten, citrus en sla. Venkel is perfect om te verwerken in vlees- en zeevruchtengerechten. Gekarameliseerd wordt de groente steeds vaker gebruikt als pizzabeleg en in voorgerechten. Het loof wordt vrijwel uitsluitend als garnering gebruikt.



grote venkelknollen

Najaargroente
Babe Farms teelt zowel grote als mini venkelknollen. Hoewel de groente jaarrond geteeld wordt, is de venkelproductie in de periode van herfst tot lente op zijn best. Manos legt uit dat dit te danken is aan de koelere temperaturen in deze periode. De groeicyclus van venkel neemt zo'n twee maanden in beslag en Babe Farms is erg tevreden over de huidige cyclus. "We hebben geplant op basis van ramingen en de aanvoer is uitstekend." Beide types venkel worden conventioneel geteeld. De grote venkelvariëteit is ook uit biologische teelt leverbaar.



Grote venkelakker

Mini Venkel
Mini venkel wordt voornamelijk geteeld voor de foodservicemarkt en is populair in de duurdere horeca. De mini venkelknol kan in zijn geheel opgediend worden en smaakt zowel gegrild als gestoofd verrukkelijk. 


Het oogsten van mini venkel

Voor meer informatie:
Ande Manos
Babe Farms
Tel: (+1) 805-925-4144
Publicatiedatum: