Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Genootschap eindigt aspergejaar met loofverbranding

Stichting "het Brabants Asperge Genootschap" heeft op maandag 9 november op symbolische wijze het aspergeloof verbrand om op traditionele wijze het aspergejaar voor de telers af te sluiten en de winter in te luiden. Dankzij de grote opkomst van aangesloten aspergetelers spreekt het genootschap van een succesvolle avond.



Dit jaar was het Genootschap voor deze traditionele avond te gast bij Lidy van de Ven en Jos Huijbers van Aspergekwekerij "d'n Aspergehof" in Mierlo, waar alle collega asperge-telers kennis konden maken met de nieuw geopende winkel en ontvangstruimte. Traditioneel is tijdens deze avond symbolisch het loof verbrand en heeft de heer Pascal Smits van Salaris Point een presentatie gehouden over de diverse vormen van verloning in de agrarische sector.Onder het genot van een maaltijd en een drankje hebben de telers met elkaar kunnen bijpraten over diverse onderwerpen die nog op tafel kwamen.



"Nu kunnen de aspergebedden rustig de winter doorkomen en dan maar afwachten wanneer de eerste 'Koningin der groenten' in het voorjaar haar kopje weer op zal steken om het aspergeseizoen 2016 in te luiden. Hierover zal het Brabants Asperge Genootschap dan weer uitgebreid berichten met het nieuws over de eerste asperge van de volle grond," aldus Wil van Bruchem.

Meer informatie:
Brabants Asperge Genootschap
Wil van Bruchem
E: pr@brabantseasperge.nl
T: 06-20766806



Publicatiedatum: