Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Henan Sino-Dutch Greenhouse Technology

Eerste planten in Nederlands-Chinese kas

Afgelopen maanden is er door de partners in HBS, (Prins Group, Stolze en Royal Pride) hard gewerkt aan de Nieuwe kas voor Henan Sino-Dutch Greenhouse Technology Co.Ltd. Dit bedrijf is een Jointventure tussen HBS en Chinese partners.



Kennisoverdracht
De joint venture is vorig jaar opgericht met als doel om kennis over de Nederlandse tuinbouw in China uit te dragen en tot waarde te brengen. Als eerste stap heeft het bedrijf zelf een kas gebouwd van 2,4 hectare voor tomaten in de provincie Henan. De kas is o.a. voorzien van diffuus glas, doorlopende nok-luchting en insectengaas. Verder is er voor gekozen om een eigen opkweekruimte te bouwen met eb en vloed vloer, zodat ook de opkweek van de planten in eigen beheer gedaan kan worden. De dagelijkse bedrijfsvoering is in handen van Chinese medewerkers, die op de WUR in Wageningen hun Masters in Plant science gehaald hebben en die twee jaar bij Royal Pride in de leer zijn geweest om praktijkervaring op te doen. Zij krijgen hierbij dagelijks de ondersteuning van de medewerkers van Royal Pride. Op die manier wordt er naar gestreefd om het project optimaal te doen slagen.



Afgelopen dagen zijn de planten in de kas gezet en kunnen de telers laten zien wat zij in Nederland geleerd hebben.



Horticultural Business School is opgericht om investeerders te helpen bij het maken van de juiste keuzes, projecten te realiseren, mensen op te leiden, en te helpen bij de exploitatie van bedrijven. Hiermee hoopt het bedrijf enerzijds een bijdrage te leveren aan het tot waarde brengen van de Nederlandse tuinbouwkennis in het buitenland en tegelijkertijd onderdeel uit te blijven maken van ontwikkelingen die in het buitenland plaats vinden. Tegelijkertijd geeft de langdurige betrokkenheid van HBS de investeerder zekerheid tot de best mogelijke kennis overdracht en vergroot daarmee de kans op succes.
 

Voor meer informatie:
Horticultural Business School
Wagenpad 12
1775 RJ Middenmeer
The Netherlands
Phone: +31 227 577430



Publicatiedatum: