Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Westland Triathlon officieel gestart

In heel Nederland zit de triathlonsport in de lift. Er worden steeds meer wedstrijden georganiseerd en deze zijn vaak snel volgeboekt (soms al in januari). Hoe dit komt…? De één zoekt een nieuwe uitdaging naast het fietsen of hardlopen en de ander is op zoek naar een nieuwe ervaring. Aan het einde van de rit blijft het vaak niet bij die ene wedstrijd en volgen er meer.

De triathlonsport groeit, zo ook in het Westland. Steeds meer namen van regiogenoten zijn terug te vinden op startlijsten van triathlon wedstrijden. Maar kennen deze sportievelingen elkaar? In veel gevallen niet. Er is namelijk geen triathlonvereniging in het Westland. Wil je naar een vereniging, dan zul je moeten uitwijken naar Den Haag, Delft of Rotterdam. Veel Westlanders hebben dat er niet voor over en trainen veel alleen.
 


Tijd voor verandering vinden Niels Persoon en Léon Lankester. Westlanders die aan triathlon doen of willen gaan doen, moeten elkaar kunnen vinden, ervaringen uitwisselen, elkaar inspireren en samen kunnen trainen. Daarom is op zaterdag 10 oktober Westland Triathlon officieel van start gegaan met een eerste fietstraining. Westland Triathlon zal vanaf nu iedere zaterdag om 9.30 uur van start gaan voor een gezamenlijke fietstraining (verzamelen bij sporthal 'de pijl' in Naaldwijk). Iedereen is welkom (beginner of gevorderd) en meefietsen is geheel vrijblijvend.

Naast de fietstraining zijn er nog meer plannen. Te denken valt aan het officieel starten van een triathlon vereniging, het uitbouwen van gezamenlijke trainingen of zelfs een wedstrijd in het Westland. Plannen genoeg voor de toekomst.

Vanaf januari 2016 zal Niels Persoon vanuit Tropsport in elk geval starten met het aanbieden van zwemtrainingen en in het voorjaar van 2016 zal er een triathloncursus voor 'beginners' worden aangeboden.

Ben je enthousiast geworden? Meld je dan aan voor een training via westlandtriathlon@tropsport.nl

Elke zaterdag om 9.30 uur is het verzamelen bij sporthal "De Pijl" in Naaldwijk.

 
Publicatiedatum: