Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kristha Heibrink, Kwekerij LOF:

"Tekort aan witlof zal nog wel even aanhouden"

Tholen - Verliep de witlofmarkt vorige jaren lange periodes moeizaam, de laatste weken is er sprake van een tekort aan witlof in de handel. "Er is gewoon meer vraag dan we aankunnen. Prijstechnisch is dat natuurlijk fijn, al willen we graag onze klanten allemaal goed bedienen", vertelt verkoopster Kristha Heibrink van Kwekerij LOF. uit Espel.



De witlofprijs ligt al enkele weken op een niveau rond de 1,10 en 1,20 euro. "In Belgiƫ ligt de prijs zelfs al weken lang rond de 1,30 euro, maar dat blijkt in Nederland toch lastig om te realiseren", vertelt Kristha. Volgens haar ligt de vraag van de binnenlandse markt op een gangbaar niveau, maar is er vooral een extra vraag van buitenlandse afzetbestemmingen, die Kwekerij LOF via exporteurs belevert. "De aanvoer van andere buitengewassen als sla en spinazie is ook al wekenlang problematisch geweest. Witlof is voor deze groenten een mooi alternatief."



Kristha verwacht dat het tekort aan wit- en roodlof nog wel even zal aanhouden. "Met roodlof was er al een tekort door tegenvallende zaadoogsten in de laatste jaren. Verder geldt voor de witlof dat de pennenoogst dit jaar lager uit zal vallen. Het groeiseizoen van de pennen is slecht verlopen door de kou, later de zon en droogte en nu de natte omstandigheden. We zullen moeten afwachten hoe de pennen van het land komen en hoe de kwaliteit in de kwekerij zal zijn, maar de pennenopbrengst is sowieso lager."



Voor meer informatie:
Witlofkwekerij LOF
Pilotenweg 28/1
8311 PL Espel
Tel. +31 (0)527 271 375
Fax. +31 (0)527 271 032
info@witlofkwekerijlof.nl
www.witlofkwekerijlof.nl