Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: Telers kiezen ook in paprika voor specialties

Het leek er eerder dit seizoen op dat Almeriaanse exporteurs problemen hadden om telers van speciality-paprika's te vinden. De provinciale secretaris van COAG, Andrés Góngora, bevestigt dat dit aan het veranderen is. Veel telers kiezen voor de mini-varianten en andere specialties, zoals Capia, Palermo of Bullhorn. De traditionele paprika's, zoals bell pepper, Lamuyo en Italian worden wat meer aan de kant gezet.

"Ik denk dat de specialiteiten een grote toekomst hebben," verteld Góngora. Ze zijn steeds populairder op de Duitse markt. Ze trekken de consumenten aan met hun smaak en zoetheid en ook zijn sommige rassen zeer productief, zoals in het geval van de Palermo. We verwachten dus ook iets vergelijkbaars met wat er gebeurd is met cherrytomaten: die begon met kleine volumes en zijn populairder geworden in Almeria als een gevolg van de toegenomen consumptie.

Bron: revistamercados.com
Publicatiedatum: