Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuw biologische product-testen op tomaten en bladgroente

Meer AGF nodig om groeiende bevolking te voeden

"De aankomende explosie in de groei van de wereldbevolking zal een verdubbeling van de voedselproductie vereisen in de komende paar decennia," zegt Marcus Meadows-Smith van BioConsortia. "Het opvoeren van productie wordt echter beperkt door verminderde toegang tot vruchtbare land, wisselende klimaten en steeds strengere teelt-reguleringen, die het milieu tegen verdere schade moet beschermen."

Verbeterde oogstkwaliteit en opbrengst
Als gevolg hiervan heeft de landbouwsector een stimulans gezien naar meer onderzoek en ontwikkeling van biologische producten. "Bij BioConsortia zoeken we naar teams van elkaar aanvullende microbes, die positieve kenmerken van gewassen en een betere opbrengst stimuleren," zegt Marcus. Dit kan gebruikt worden bij de behandeling van zaden, het verbeteren van efficiënt gebruik van meststoffen of bij het bestrijden van ongedierte en ziekte. "De focus ligt op het verbeteren van de kwaliteit van het gewas en van de opbrengst met dezelfde of een verminderde input." 


Eerste resultaten
Tests van de vroege stadia van het onderzoek van BioConsortia van de laatste jaren laten consistent een toename van 10% tot 30% zien in de biomassa van de planten, wortelgewicht en suikergehalte, onder een breed scala aan gewassen. Er zijn veldtesten gestart in de VS met maïs en tarwe. Onderzoek naar biologische gewasbeschermingsmiddelen en biostimulatie wordt gedaan bij tomaten en bladgroenten in de onderzoekscentra van het bedrijf in Nieuw Zeeland. In het komende jaar zullen veldtesten met bladgroenten en tomaten worden uitgevoerd in Californië, Florida, Nieuw-Zeeland, Italië en Spanje om deze onder zo verschillend mogelijke omstandigheden qua grond en klimaat te testen.

Voor meer informatie:
Marcus Meadows-Smith
BioConsortia
Tel: (+1) 530-564-5570
Publicatiedatum: