Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kees van den Bosch, Freeland:

"Slecht voorjaar vollegrondsgroenten volop gecompenseerd"

Tholen - "Waardeloos", zo blikt Kees van den Bosch van Freeland terug op de eerste vijf maanden van het jaar in de vollegrondsgroentenmarkt. "Door het koude voorjaar liepen de producties twee à drie weken achter. Maar een hete zomer en tegelijk natte weersomstandigheden in de zomer in Centraal-Europa hebben het moeizame voorjaar volop gecompenseerd. Er is de afgelopen maanden veel handel geweest en de handel van veel vollegrondsgroenten liep als een speer."

"De preimarkt is momenteel stabiel. Vorig jaar verliep dramatisch voor de prei, waardoor er ook een stuk minder is gezet. Ook de wortelmarkt verloopt stabiel met redelijke prijzen, maar er is geen grote export. Het ijsbergslaseizoen is voor de tuinders goed geweest. Er waren tekorten vanwege de weersomstandigheden, waardoor de markt aardig op zijn pootjes is terecht gekomen", vertelt de vollegrondsgroentenhandelaar.

"Ook in bloemkool en broccoli waren er dit jaar periodes dat er haast geen product beschikbaar was. Nu is er nog niet veel aanbod, maar komt Spanje rustig aan op de markt en gaan wij langzaam onze winterslaap in", vervolgt Kees. "Ook in de koolmarkt zit tot op heden volop beweging. Vanwege de droogte in Polen zijn daar veel grotere volumes heengegaan en ik verwacht wel dat deze winter de gang erin blijft. Ook de export van knolselderij ligt op een hoger niveau dan andere jaren in deze periode, waarbij eveneens de Poolse voorraden een stuk kleiner zijn."

Voor meer informatie:
Kees van den Bosch
Freeland B.V.
Nijbracht 126
7821 CE Emmen
Tel:+31 591 670570
kees@freeland.nl
www.freeland.nl