Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe aspergefolie

Het Duitse bedrijf Spargelmesser Firmenich zal op de beurs expoSE in Karlsruhe (18 en 19 november 2015) meteen twee noviteiten aan het Europese vakpubliek presenteren.


De 'Original Ehmo-Tec Headprotect' is een 140 centimeter brede en 100 my sterke aspergefolie met een 50 centimeter brede, witte middenstreep. De folie is speciaal ontwikkeld voor de vervroegde teelt en moet het opbloeien en verbrandingen aan de aspergekop voorkomen. Uit tests is gebleken dat een verbetering van het vervroegingseffect met tot wel vier dagen bereikt kan worden, aldus Firmenich.

Eerst wordt de folie met de compleet zwarte kant naar boven in de minitunnel gelegd. Zodra de oogst begint wordt de folie gedraaid zodat de kant met de witte streep naar boven ligt. Dagelijks wordt er zo een grote oogst bereikt, aangezien het zwarte deel aan de zijkanten van de folie zorgen voor een sterke opwarming van de grond, terwijl de aspergekoppen echter beschermd blijven. Door middel van nieuwe gepatenteerde openingen in de folie belooft Firmenich dat de grond in de folie blijft waardoor de windstabiliteit wordt verbeterd. Daarbij werd er een folieband van binnen in de openingen vastgemaakt. De aarde die erin wordt gevuld, sluit door haar eigen gewicht de openingen.

Meer info is te vinden op: www.expo-se.de
Publicatiedatum: