Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Felix Molenaar:

"Bloemendaalse gele kool bij uitstek geschikt voor gespecialiseerde detaillist en horeca"

Tholen - De Firma Molenaar biedt vanaf deze week weer een heuse specialiteit aan: Bloemendaalse, gele kool, ook wel slobberkool genoemd. "We telen deze kool al vele jaren. Het is een klein artikel, maar onze klanten vragen er elk jaar weer naar. Groenteboeren die ermee werken, verkopen er elk jaar meer van. Het is bij uitstek een product voor de gespecialiseerde detaillist en exclusieve horecagroothandels, die zich ermee kunnen onderscheiden van bijvoorbeeld de supermarkt."



De Bloemendaalse gele kool is een echt streekproduct uit de regio Kennemerland. In vorige eeuwen werd deze op de geestgronden rond Haarlem geteeld, net achter de duinen. Na de jaren vijftig is deze teelt langzaam, behalve hobbymatig, verdwenen uit Haarlem. Molenaar heeft de jaren geleden als enige in Nederland wat groter aangepakt. "De Bloemendaalse gele combineert de zachtheid van de spitskool met de afdronk van een smakelijke groene kool", vertelt Felix.



"Door de regenval is de Bloemendaalse gele dit jaar erg goed gegroeid en oogsten we flink wat kilo's. We hebben ze normaal een maand of drie beschikbaar. Dat is een mooie periode, want dan hebben de mensen het allemaal weer een keer geproefd. Elk jaar kijken we goed naar het volume, want je moet van zulke artikelen ook niet te veel aanbod hebben", besluit Felix.



Voor meer informatie:
Felix Molenaar
Firma Molenaar
J. v Krimpenweg 1
2031 CE Haarlem
Tel: 023-5322173
Fax: 023-5340473
www.molenaardappelen.nl