Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vaker boodschappen doen betekent meer AGF-consumptie

Meerdere keren per week boodschappen doen, heeft tot gevolg dat mensen meer verse groenten en fruit kopen. Eén extra supermarktbezoek zorgt voor 3,8 extra porties groenten en fruit per week. Dat blijkt uit onderzoek door de Australische brancheorganisatie van groenten- en fruittelers AUSVEG.

Het onderzoek vond plaats in het kader van een langlopende studie naar het aankoopgedrag rondom groenten en fruit. Voor consumenten blijken gemak en gezondheid een steeds grotere rol te gaan spelen. Dat biedt perspectief voor maaltijdboxen, die ook in Australië in opkomst zijn. "Consumenten willen gemak, maar wel zelf alles klaarmaken. Ze zoeken naar gezonde opties en willen verspilling verminderen", aldus AUSVEG woordvoerder Kurt Hermann.

Bron: Ausveg
Publicatiedatum: