Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Israël: Komkommerprijzenslag

Ondanks dat de groothandelsprijzen met 70% gedaald zijn, houden sommige retailers vast aan hogere prijzen om het verlies dat ze maken op de tomatenverkoop te compenseren. Hoewel de tomatenprijs flink is gestegen, zijn de prijzen van komkommers en courgettes gezakt. De groothandelsprijs voor een kilo komkommers zakte naar €0,84, een daling met 70% ten opzichte van de recordprijs van €2,50 per kilo van vorige week.

Voor courgettes zakte de prijs per kilo naar €1,49-€1,59, ten opzichte van de recordprijs van €2,74-€2,85 per kilo vorige week. De prijs blijft echter hoog omdat de consument €1,83 per kilo courgettes betaalt. De prijs van een kilo rode paprika's lag woensdag op €2,50-€2,62, een afname met €0,12 ten opzichte van de week ervoor.

Ondanks dt de paprikaprijs al maandenlang hoog is, grijpt de overheid niet in. De laatste twee weken hebben de prijzen een vlucht genomen. Vanwege het krimpende areaal, zal deze situatie nog wel even voortduren. Bronnen verwachten dat de paprikaprijs gedurende de winter nog verder zal stijgen.

Groenteprijzen pieken na Joodse feestdagen

De consumentenprijzen voor groenten verschillen per winkel. In een Tiberias vestiging in Shufestal kosten komkommers bijvoorbeeld €1,80 per kilo. In Eliat kosten ze €1,35 per kilo. Retailers krijgen veel kritiek van klanten en in de media, maar geven aan dat de komkommers die nu in de winkel liggen, zijn ingekocht voordat de komkommerprijs afgelopen dinsdag inzakte.

Consumenten moeten begrijpen dat retailers de voorbije twee weken veel nadeel ondervonden hebben van de grillige tomaten- en komkommerprijzen. Er werd ingekocht voor €2,50 en verkocht voor €1,59.

Veel retailers draaien verlies op de tomatenverkoop en hebben daarom besloten de komkommerprijzen niet naar beneden bij te stellen. Sommige retailers hebben minder AGF ingekocht om eventuele verliezen te beperken. Winkeliers die werken zonder voorraden, kunnen producten wel voor scherpe prijzen aan hun klanten aanbieden.

Bron: www.globes.co.il
Publicatiedatum: