Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dalende Canadese dollar heeft beperkte impact op AGF-aankopen

Hoewel Canada zelf AGF teelt, is het land grotendeels afhankelijk van import uit andere landen voor zijn versproducten. Het merendeel van fruit dat in Canada beschikbaar is, is afkomstig van buiten het land, waarbij de VS ongeveer de helft van de import van fruit levert. Andere importgebieden zijn Mexico, Zuid-Amerika en Europa.

De binnenlandse groenteteelt van Canada is weliswaar belangrijk, maar importvolumes zijn nog steeds groter dan exportvolumes. Ongeveer driekwart van de geïmporteerde groente is afkomstig van de VS.

Wisselkoers is slechts een variabel die de prijs beïnvloedt
Wegens de daling van de Canadese dollar ten opzichte van de VS-dollar en de Euro, is geïmporteerde AGF duurder geworden. "Desalniettemin hebben we geen significante prijsstijging gezien en hebben we geen effect gemerkt op de consumptie van versproducten," zegt George Pitsikoulis van Canadawide. "De wisselkoers is slechts een variabele van velen die invloed hebben op de prijs van AGF. Vorig jaar was de wisselkoers gunstiger voor Canada, maar de kosten van verzendingen waren een stuk hoger wegens hoge brandstofprijzen. Daarbij draaien prijzen voornamelijk op vraag en aanbod van een product, al passen consumenten makkelijk aanschafbeslissingen aan," voegt George toe. "Als broccoli te duur wordt, kopen ze een alternatief als bloemkool, tenzij mensen een dieet of recept strikt volgen."

Waardedaling van Canadese dollar ten opzichte van VS dollar en Euro
Bron: www.oanda.com

Impact op Spaanse clementines 
"We gaan misschien een effect zien op ons clementine-programma voor Spanje," verklaarde George. De waarde van de Canadese dollar daalde met 12% ten opzichte van de Euro in de afgelopen vijf maanden. Daarnaast had Spanje te kampen met een vroege daling in aanbod, waardoor de clementine-volumes lager zijn. "We hebben nog steeds hoeveelheden die gepromoot kunnen worden, maar de promoties zullen niet zo agressief zijn."

Voor meer informatie:
George Pitsikoulis
Canadawide
Tel: (+1)514-382-3232
Publicatiedatum: