Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groentenkas in nieuwe winkel Marqt

Op donderdag 1 oktober opent de duurzame winkel haar veertiende vestiging. Deze is gevestigd aan het Gelderlandplein te Amsterdam. Ontwerper Standard Studio bouwde de winkel, van meubels tot verlichting, voor meer dan 75% op uit gebruikte materialen. Oprichter Quirijn Bolle: "Ik ben trots op alle medewerkers en hun partners, die de afgelopen maanden hard hebben gewerkt om deze winkel mogelijk te maken. Een nieuwe, grote stap in de juiste richting van dagelijkse boodschappen met zorg voor mens, dier en milieu. Tegen eerlijke prijzen voor iedereen."



Minder plastic, minder verspilling
1. In de winkel staat een groentenkas, de Koelkas, waarin de duurzaam geteelde groente- en fruitsoorten worden bewaard bij 14 °C zonder verpakking. Hierdoor blijven ze het langst lekker.
2. In samenwerking met Join the Pipe wordt gratis gefilterd kraanwater aangeboden. Met de aankoop van een bidon van gerecycled plastic steunen klanten schoondrinkwaterprojecten in ontwikkelingslanden. Minder verpakking, minder transport en schoner water.
3. De composteerbare plastic tas wordt vervangen door de recycle tas: licht, opvouwbaar, sterk en gemaakt van gerecycled PET voor €1,-. De tassen, die op den duur kapot zijn gegaan, kunnen worden omgeruild voor een nieuwe of geven recht op €1,- korting op de boodschappen. Van de oude tassen worden weer nieuwe gemaakt.



Uitbreiding assortiment

De basis van het toegankelijke assortiment van 1000+ dagelijkse, biologische producten is bij Marqt Gelderlandplein nog groter. Daarnaast wordt het aangevuld met nieuwe, bijzondere producten, waaronder schone handzeep, douchegel en shampoo: zonder SLS, SLES, parabenen, siliconen, kleurstoffen en minerale oliën. Ook introduceert Marqt een nieuwe lijn van biologische, 100% glutenvrije producten van Lisa's Choice, een uitkomst voor mensen met glutenintolerantie en
-allergie. De Pindakaas VANMAX, zonder suiker en gehard palmvet, en Walter Abma's tomatenketchup, gemaakt van tomaten van Kwekerij Osdorp, zijn eveneens aan het assortiment toegevoegd.

Nieuwe services
Met een aantal nieuwe services richt Marqt zich op meer gemak en kwaliteit voor de klant: in de winkel wordt verse pasta gemaakt, vlees gesneden in diverse cuts en vis gemarineerd en gebakken. Ook worden er kippen gegrild aan het spit en verse mosselen geschept in de gewenste hoeveelheid. Er is een vaste 'Keet' voor coffee, snacks, salads & sandwiches en er staat elke week een andere foodtruck (in de winkel) voor de lunch.

Meer informatie:
Marqt Gelderlandplein
Max Verloop
E: max.verloop@marqt.com
T: 06 53374462
Gelderlandplein 118, Amsterdam
Vanaf vandaag elke dag open van 08:00 tot 22:00u

Publicatiedatum: