Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Handel stapt over op waren uit het buitenland

Duitsland: slaprijs niet tevredenstellend

Het slaseizoen in Duitsland loopt langzaam ten einde. "De handel zal nu langzaam weer overschakelen op sla uit het buitenland, omdat het Duitse aanbod vanwege het seizoenseinde eind oktober afneemt", zegt Hans-Jörg Friedrich van de Duitse afzetorganisatie Pfalzmarkt.



Hoewel de sla uit de Pfalz vrijwel uitsluitend uit de vollegrond komt, had de grote droogte deze zomer geen grote invloed op de oogst, vertelt Friedrich verder. "Aangezien het teeltgebied in de Pfalz grotendeels geïrrigeerd kan worden, heeft de droogte zelf geen gevolgen gehad. De intensieve zonnestralen hebben echter voor kwaliteitsproblemen gezorgd, zoals bijvoorbeeld zonnebrand."

Verder zegt de woordvoerder van Pfalzmarkt dat het areaal van sla in de afgelopen jaren relatief constant is gebleven. "Je ziet alleen verschuivingen tussen de rassen. Het areaal van kropsla neemt af, maar daarvoor in de plaats neemt het areaal van bonte sla toe." Momenteel zijn vooral kropsla, eikenbladsla, de Lollo's, de Mini Romana en veldsla zeer geliefd bij de consument. Prijstechnisch gezien ziet de deskundige echter nog ruimte voor verbetering: "Gezien de gestegen productiekosten kan men het prijsniveau momenteel niet tevredenstellend noemen."


Hans-Jörg Friedrich
Pfalzmarkt für Obst und Gemüse eG
Neustadter Straße 100, 67112 Mutterstadt
Tel. +49 6231 408 137
hj.friedrich@pfalzmarkt.de
www.pfalzmarkt.de