Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
René Welles:

"Nog nooit zo'n lange periode van hoge prijzen meegemaakt in komkommers"

Tholen - Vorig jaar besloot René Welles de afzet van zijn komkommers zelf ter hand te nemen en presenteerde hij zich voor het eerst op de AGF Detail. Tijdens de huidige beurseditie blikt de teler tevreden terug op het eerste jaar. "Met drie klanten die 85% van het volume afnemen, had ik direct vastigheid. Doelstelling was dat hier één retailer tussen zou zitten dat de focus niet te veel op de Duitse markt zou liggen en daarin zijn we geslaagd."

Welles heeft twee glastuinbouwlocaties in America en Grubbenvorst met een totaal areaal van 9 hectare. "Ik had met de afzet meer kinderziektes verwacht. Ik kwam er vrij snel achter dat ik zowat de enige vrije komkommerteler in Nederland ben en dat kunnen afnemers wel waarderen. In het begin denk je nog veel als teler, maar als verkoper leer je wel om je klanten te informeren of je meer of minder aanvoer verwacht. Rond Pasen werden we even op de proef gesteld toen we een grote actie hadden lopen en er schaarste was op de markt, maar met wat bijkoop konden we gelukkig toch aan onze verplichtingen voldoen."



Na enkele zware komkommerjaren, hadden de komkommertelers dit jaar ook weer eens reden tot tevredenheid. "Augustus was echt een topmaand. Het was extreem warm, de producties in het zuiden lagen op zijn gat en wij hadden genoeg aanvoer om aan de drievoudige vraag te voldoen. Alles zat mee voor een juiste prijs. September was ietsjes minder, maar nog altijd heel goed. Ik heb in al die komkommerjaren nooit zo'n lange periode van goede prijzen meegemaakt. Dat is ook wel eens fijn na al die moeizame jaren"

En wat René betreft, houden die prijzen nog even aan. "Met belichte teelt gaan wij tot week 50 door met Nederlandse komkommers. We zouden zelfs jaarrond kunnen leveren, maar daar moet dan wel een zekere middenprijs tegenover staan. Uiteraard zijn die belichte komkommers duurder dan het Spaanse aanbod, maar klanten kunnen zich wel onderscheiden met jaarrond Nederlandse komkommers."

De hoge prijzen dit seizoen zorgen ervoor dat inkopers dit seizoen eerder zich melden. "Men wil zich graag indekken en niet meer zoveel bijkopen als dit seizoen bij torenhoge prijzen. Vorig seizoen waren we nieuw en moesten we interesse opwekken. Nu komt er al volop vraag voor volgend jaar. We staan zelfs voor een dilemma of we ons aanbod moeten gaan uitbreiden, maar dat is een luxeprobleem!"

Ook vandaag staat Welles BV op de AGF Detail (stand 343).

Voor meer informatie:
Welles BV
Sintelweg 1
Grubbenvorst
Mob: 06-51087052
info@wellesbv.nl
www.wellesbv.nl