Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Meer Britten naar discounters

Aldi UK begint met online verkoop

Aldi UK begint met online verkoop
Aldi UK zal volgend jaar beginnen met online verkoop.aan terwijl het melding maakte van een recordjaaromzet in 2014. De discount-supermarktketen zal beginnen met het online aanbieden van wijn per krat en zal in de lente non-food-items aan het aanbod toevoegen.

Aldi's omzet steeg met 31% tot £6,9 miljard (€9,4 miljard) in de 12 maanden tot 31 december, vergeleken met £5,27 miljard (€7,17 miljard) het jaar ervoor. Wegens investeringen in prijzen en personeel daalde de winst echter van £271,4 miljoen (€369,15 miljoen) naar £260,3 miljoen (€354,0 miljoen). Aldi heeft momenteel 598 vestigingen in het Verenigd Koninkrijk en zegt op streek te zijn om dit jaar 65 nieuwe winkels te openen.

Omzetdaling van 32% voor Walmart India in 2014
De Indiase tak van Walmart heeft zijn eerste omzetdaling gemeld, nadat afscheid is genomen van de belangrijke klant Bharti Retail. Ook werd de uitbreiding van vestigingen stopgezet wegens een intern onderzoek naar vermeende corruptie. De omzet van Walmart India daalde met 32% in het jaar tot december 2014.

"Deze vergelijkingen van omzetcijfers zijn niet voor like-for-like werkzaamheden, wegens de overgang tijdens de periode die bekeken wordt," zei Rajneesh Kumar van Walmart India.

"Walmart koopt efficiënt in bulk in, maar is gelegen aan de randen van steden, terwijl concurrent Metro een voordeel heeft omdat zijn groothandelcentra dichter bij de uiteindelijke consument liggen. Ook bieden spelers op het gebied van lokale e-commerce enorme kortingen, zelfs in groothandel. Dit heeft effect gehad op de grote retailers," zei Ruchi Sally van retail consultancybureau Elargir.



Na veel sluitingen slaan online boodschappen eindelijk aan in India

De situatie voor online supermarkt-startrups in India is in de laatste paar jaar radicaal veranderd. Drie tot vier jaar terug was er sprake van veel boodschappensites die werden opgedoekt. Nu gedijen de overgebleven bedrijven en nieuwe spelers goed. 

De top 5 van online supermarkt-startrups in India hebben dit jaar alleen al meer dan $120 miljoen (€107,4 miljoen) opgebracht. Vier jaar geleden kwamen een aantal start-ups in deze sector op, maar de meesten hiervan sloten vrij snel door een gebrek aan investering en vaste klanten.

Meer Britse consumenten krijgen waardering voor discounters. 
De liefde van het Verenigd Koninkrijk voor discount-supermarkten laat niet af, met recente cijfers die laten zien dat de helft van alle Britse gezinnen nu boodschappen doen bij Lidl of Aldi. Niet alleen verliezen de grote supermarkten aandeel aan Lidl en Aldi, maar neemt ook traditionele merkentrouw af.

Morrisons in geschil wegens vastgoed
Supermarktketen Morrisons is in een juridisch geschil verwikkeld met een groep vastgoedbedrijven wegens een aantal supermarkten in aanbouw, waar Morrisons zich van teruggetrokken heeft. Volgens bronnen van The Sunday Telegraph lopen er momenteel een aantal rechtbankprocedures die kunnen bepalen dat enkele miljoenen ponden uitbetaald moeten worden aan de vastgoedbedrijven.

Sainsbury's verwacht omzetdaling
Sainsbury's zal naar verwachting melding maken van wederom een daling in omzet, hoewel het bedrijf zijn eveneens minder goed presterende concurrenten voor zal blijven. Het bedrijf zal een update over de afgelopen drie maanden geven, waarbij analisten verwachten dat er sprake zal zijn van een daling in omzet van 1,2%. Prijzen in de sector zijn omlaag gegaan wegens de hevige concurrentie van discountketens als Aldi en Lidl.

De laatste informatie geeft echter ook aan dat Sainsbury's in een betere staat verkeert dan de grote rivalen Tesco, Morrisons en Asda. Tesco is getroffen door een boekhoudschandaal en door ontslagen in de bestuurskamer. Hierdoor daalde de omzet met 1% en daalde het marktaandeel met 0,6% in een jaar tijd tot 28,2%. Volgens analisten zorgt het winkelbestand van Sainsbury's Local buurtwinkels ervoor dat van de grote vier winkelketens Sainsbury's met gemak de keten is die het beste presteert.

VS: 7-Eleven voegt meer winkels toe aan leveringsdienst
7-Eleven biedt nu on-demand levering in zes nieuwe winkels door middel van Postmates, een logistiek bedrijf in San Francisco dat deze service aanbiedt door middel van een netwerk van onafhankelijke koeriers. Dit is de tweede keer dat 7-Eleven deze dienstverlening opzet met Postmates. In juli werd al begonnen met een eerste opzet in de omgeving van San Francisco en Austin, Texas.

Banken stoppen met lenen aan nieuwe 7-Eleven franchisenemers
Een aantal van de grootste banken van Australië lenen niet langer geld aan nieuwe 7-Eleven-franchisenemers. Dit is naar aanleiding van het uitbuitingsschandaal waardoor het bedrijf is getroffen. De bevriezing op leningen kan een ernstige impact hebben op het verkoopproces voor de 78 vestigingen die nu ter overname worden aangeboden.

Volgens bronnen is het nu bijna onmogelijk om financiering te krijgen voor kandidaat-franchisenemers of bestaande franchisenemers die hun winkels willen uitbreiden.
Publicatiedatum: