Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
VS belangrijke markt voor Peru

Seizoenspiek voor Peruaanse asperges

"Peru en Mexico zijn onze belangrijkste groeiende en sourcing gebieden voor asperges," stelt Charlie Eagle van het Amerikaanse Southern Specialties. "We halen het hele jaar door asperges uit Peru, onze grootste leverancier. Extra volumes komen uit Mexico." Samen zijn de twee landen verreweg de grootste aspergeleveranciers van de Verenigde Staten. "Hun aspergeprogramma's vullen elkaar aan en zorgen het hele jaar voor een hoge kwaliteit," aldus Eagle. Een klein deel wordt in eigen land geproduceerd, maar de vensters van dit aanbod is zeer beperkt.

Lagere opbrengsten uit Peru
De opbrengsten uit Peru zijn iets lager dan vorig jaar. "De weersomstandigheden, El Nino, leveren hieraan een bijdrage," zegt Carlos Solf van Southern Specialties. "De opbrengsten uit Mexico waren ook lager bij het begin van het jaar, maar de productie van de Mexicaanse Baja- en Obregon-gebieden zijn net begonnen, waardoor de ramingen nog op zich laten wachten." 



Consumenten kennen de bereidingsmethode niet
Het grootste deel van Southern Specialties' aspergeprogramma bestaat uit de groene variant, maar ook de witte en paarse rassen behoren tot het aanbod. Asperges worden al jaren gezien als een luxeproduct. De volumes waren laag. De afgelopen jaren is het witte ras populairder geworden. "Het is een uitdaging om consumenten te onderwijzen over het bereidingsmethode van asperges," stelt Eagle. "Vaak koken ze de witte op exact dezelfde wijze als groene asperges, waardoor de asperges slecht smaken."


Parmezaanse groene aspergefrietjes

Paarse asperges zijn pas slechts een paar jaar verkrijgbaar en de beschikbaarheid is seizoensgebonden. Het paarse ras is zoeter dan de groene en witte tegenhangers. "Restaurants gebruiken dit ras op interessante manieren, bijvoorbeeld in een salade," aldus Eagle.

Voor meer informatie:
Charlie Eagle
Southern Specialties
Tel: 1-954-784-6500
Publicatiedatum: