Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Eddy Van Hoof: "Als handelaar moet je letterlijk en figuurlijk wakker blijven"

Van Hoof al bijna 100 jaar actief in groentenhandel

Tholen - Groothandelaar VHL, gevestigd in Tremelo, verkoopt haar producten op Mabru, de groothandelsmarkt in Brussel. De broers Eddy en Jef zijn beiden al jaren actief. Eddy: "We zijn gespecialiseerd in een paar takken: asperge, witloof, bonen en ijsbergsla. In deze producten zijn we sterk en kunnen we volumes leveren."

Gegroeid
De gebroeders Van Hoof kopen alles zelf in. "Wij hebben diverse adressen zoals veiling BelOrta en kopen ook veel in Nederland. IJsbergsla is er pas later bij gekomen, zo'n 10 jaar geleden. Dat is flink gegroeid in de afgelopen jaren. Witloof leveren we jaarrond uit eigen land of Nederland. Asperges en bonen doen we alleen in het Belgische en Nederlandse seizoen en ijsbergsla bieden we jaarrond uit Nederland en Spanje."



Hoge prijs voor ijsbergsla
Hij geeft aan dat ijsbergsla heel goed loopt op het moment. "IJsbergsla gaat momenteel tussen de zes en zeven euro per kist van acht stuks. De prijs ligt zo hoog omdat er in het buitenland veel arealen beschadigd zijn en er wordt vanuit Nederland nu veel naar Italiƫ en Spanje gestuurd. In begin van het seizoen was de ijsbergsla 1,20 per kist en dat is in de loop van de zomer opgelopen. Ik verwacht dat de hoge prijs nog wel aanhoudt totdat Spanje begint over een maand."

Bijna 100 jaar
VHl bestaat al bijna 100 jaar en is opgestart door de grootvader van Eddy en Jef. "Handelen is ons vak. We doen de aankoop en willen klanten tevreden houden met goede kwaliteit. Als alles goed draait en er kan wat bij op de boterham, is het leuk om te doen. Het is wel hard werken: een job voor dag en nacht. Als handelaar moet je letterlijk en figuurlijk vaak wakker blijven, ook als je kijkt naar concurrenten."

Voor meer informatie:
Eddy Van Hoof
VHL BVBA
Kruisstraat 60
3120 Tremelo - Belgiƫ
Tel: +32(0) 1 653 20 58
Fax: +32(0) 1 653 20 58
jef-van-hoof7@hotmail.com