Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Anna Gabler:

Polen ziet kansen voor zachtfruit en groenten in Italië

Tholen - De Poolse AGF-sector heeft jarenlang EU-subsidies ontvangen en hier zijn telers uit dat land zeer mee geholpen. Dit vertelt Anna Gabler van het Poolse bedrijf Grupa Owoce Natury dat onder de EWA BIS Group valt. Samen met diverse andere Poolse bedrijven bezocht zij dit jaar voor het eerst de Italiaanse beurs Macfrut in Italië. "Door middel van EU-subsidies konden we investeren in goede machines en kwalitatieve groenten en fruit leveren."

Exportgroei
Het bedrijf Ewabis biedt verse groenten en fruit, diepvriesproducten (IQF) en sapconcentraten. "We exporteren al een aantal jaren naar Italië en merken dat de export hier groeit. Het land biedt zelf al veel hardfruit, dus er is met name vraag naar groenten en zachtfruit. In Polen is er een stijgende productie van blauwe bessen en Italië zou een interessante afnemer kunnen zijn."



Diverse grote telersgroepen leveren hun producten aan Grupa Owoce Natury. "Ons nummer één product is de appel, voor zowel de versmarkt als de bewerkte markt. Daarna komen zachtfruit en groenten. Onze sterkte is dat we een stabiele en grote productie hebben en hierdoor duidelijke afspraken kunnen maken over volumes, die we kunnen leveren." Afnemers van de groep zijn met name gevestigd in de Balkan. Andere markten zijn Zuid-Europa, Oost-Europa en Scandinavische landen.

Voor meer informatie:
Anna Gabler
PPH EWA-BIS Sp. zo.o.
ul. Serwituty 25
02-233 Warsaw, Poland
www.ewabis.com.pl
anna.gabler@ewabis.com.pl