Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hekuran Seiti, Frankort & Koning:

"Prijs speelt niet de belangrijkste rol in Italië"

Tholen - Importeur en exporteur Frankort & Koning is actief in diverse Europese landen. Het bedrijf is een belangrijke speler in groenten en fruit van Nederlandse bodem naar Italië. "We merken ook hier binnen ons klantenbestand hoe snel de rol van het grootwinkelbedrijf toeneemt", vertelt Hekuran Seiti, die samen met Tonino Cervellera en Esther Munoz de verkoop naar de Italiaanse markt voor zijn rekening neemt. "Ons assortiment bestaat naast de Nederlandse groenten en fruit ook steeds vaker uit ons overzeese importfruit. Die eigen importlijnen, met name meloenen, mango's en limes, maar ook een brede range aan druiven, granaatappelen en andere exoten, bieden de klanten extra voordelen. Korte lijnen, snelle informatie en een breed assortiment, alles onder één dak!"


Hekuran Seiti (links) en Tonino Cervellera (rechts) tijdens Macfrut 2015.

Tekorten in de zomer
Klanten eisen steeds meer op het gebied van snelheid en service en daar speelt Frankort & Koning ook op in. "Een goede beheersing van de logistiek is heel belangrijk. De tijd tussen bestelling en aflevering wordt steeds korter." Nederlandse groenten en fruit blijven volgens Hekuran aantrekkelijk voor de Italiaanse markt. "Zeker met de zomerse weersomstandigheden in Italië. Het is vaak te warm en daardoor ontstaan regelmatig tekorten. Wij kunnen deze dan aanvullen. Met name de Italiaanse retail eist een steeds hogere constante kwaliteit en dan is het Nederlandse product natuurlijk uitermate geschikt."

Positionering groothandel

Wat Hekuran opvalt, is dat de groothandel zich in de afgelopen tijd zich steeds meer gaat herpositioneren. "Ook in Italië heeft de traditionele groothandelsmarkt het moeilijk. De retail wil steeds meer rechtstreeks worden beleverd. Het is dus voor hen belangrijk om zich meer te specialiseren in een bepaald product of niche. Zo kunnen ze hun positie bij de retail handhaven."

Prijs speelt niet de belangrijkste rol
Frankort & Koning timmert al jaren stevig aan de weg. "Ook op de Italiaanse markt zijn we flink gegroeid en zien we ons marktaandeel in de verschillende productgroepen nog steeds stijgen. We streven ernaar om alle partijen tevreden te houden. Aan de ene kant behartigen we de belangen van onze telers en anderzijds doen we er alles aan om de klant optimaal te bedienen. De prijs speelt hierbij zeker een rol, maar niet de belangrijkste. Zonder kwaliteit en service bereik je niets op de Italiaanse markt."

Voor meer informatie:
Hekuran Seiti
Frankort & Koning
Venrauseweg 126
5928 RH Venlo - Nederland
Fresh Park Venlo nr. 3822
T: +31(0) 77 389 7304
F: +31(0) 77 389 7293
www.frankort.nl