Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pompoenen actueel - paddenstoelenprijzen hoog

"De herfst komt er met grote stappen aan", zegt Roland Tolls van groentegroothandel Berger & Tolls uit Düsseldorf. "Momenteel vindt er een verandering in het seizoensaanbod plaats en komen de appelen, peren en paddenstoelen op de markt. De tijd van het steenfruit is afgelopen."



"Bij de paddenstoelen is momenteel vooral het geliefde eekhoorntjesbrood erg duur", zegt de groothandelaar. "Hiervoor werd onlangs circa 20 euro per kratje betaald. Het aanbod op de markt is momenteel helaas beperkt, omdat de teeltomstandigheden in deze zomer niet optimaal waren." Iets goedkoper zijn momenteel de cantharellen, vertelt Roland verder. Deze kosten tussen de tien en twaalf euro.

Ook bij de pompoenen is het seizoen van start gegaan. "Alle denkbare rassen zijn al verkrijgbaar. Of het nou gaat om Hokkaido, Butternut of de Turkse Muts." Juist nu rond het Oktoberfest zijn deze zeer geliefd. De groothandelaar uit Düsseldorf levert dit jaar onder andere ook aan het Oktoberfest aan de Rheinpromenade in Düsseldorf.

Ondanks dit grote evenement moet de groothandelaar toegeven dat de situatie bij de groothandel momenteel eerder rustig te noemen is. "De belangstelling van de klanten is momenteel nog beperkt. Aan de ene kant is het slechte weer daarvoor verantwoordelijk en aan de andere kant de vakantieperiode die net achter ons ligt", schetst Roland de situatie. "De mensen hebben momenteel geen geld. Dat komt ook tot uitdrukking in de bestelhoeveelheden van de klanten. Normaal gesproken komen de klanten elke dag om in te kopen, maar momenteel komen ze deels slechts om de twee dagen. Onder de streep komt het weliswaar goed, maar we kunnen wel zeggen dat we momenteel zo'n 25 procent minder producten verhandelen."

Roland Tolls
Berger & Tolls GmbH & Co. KG
Eickener Straße 40, 41366 Schwalmtal
Tel: +49 (0) 2163-576928-0
bergerundtolls-fruechte@t-online.de
www.bergerundtolls-fruechte.de