Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede afzet polysla buiten Europa

Tholen - De handel in polysla loopt momenteel vlot weg. "Eigenlijk is dit al een aantal weken zo. Er zijn geen grote aantallen, maar prijstechnisch verloopt het aardig naar wens", vertelt Henk van Doorne van Van Doorne Imex. De prijzen van de polysla waren vandaag iets gezakt, maar liggen nog altijd op een niveau rond de 35 cent.

De afzet van de sla richt zich voornamelijk buiten Europa. "Nagenoeg allemaal vliegtuigbestemmingen", vertelt de teler/exporteur. "Zo gaat er nogal wat naar het Midden-Oosten. Ook stuur ik vandaag nog wat pallets naar de Oekraïne. Binnen Europa ligt de vraag, op de gangbare bestellingen van de grootwinkelbedrijven na, op een laag niveau."



Hij verwacht dat de slahandel de tot november op dit niveau zal blijven. "Er komt nog weinig goeds uit Zuid-Europa, dus dat is gunstig voor ons. In december zie je traditioneel de gelukszoekers op de markt komen en wordt er best wat sla verwacht en van januari tot half februari zal de markt weer aardig leeg zijn."

In tegenstelling tot de polysla liggen de prijzen van de jumbo-kropsla op een laag niveau. "Dat gaat nu van 17 tot 25 cent, maar de prijzen jojoën flink op en neer. In het Westland zijn er nagenoeg geen telers meer van jumbosla", vertelt Henk. Hadden slatelers dit jaar grote problemen met fusarium, inmiddels hebben veel telers maatregelen getroffen met onder meer ontsmettingsmatten. "Het neemt nog wat toe, maar niet meer in die mate van eerder dit jaar."