Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mike Glas, Glas-Groenten:

"Verkoop boerenkool loopt als een trein, spruiten nog niet wild"

Tholen - Bij Glas-Groenten in Broek op Langedijk breekt de drukste periode weer aan. Het bedrijf is gespecialiseerd in regionale wintergroenten. Het paradepaardje van de handelsfamilie is boerenkool. Het bedrijf teelt deze wintergroente op 22 hectare en koopt daarnaast boerenkool in bij telers in de buurt. De meeste boerenkool wordt gesneden aan de supermarkten geleverd.

Hoewel het winterweer nog niet echt zijn intrede heeft gedaan, loopt de boerenkoolverkoop momenteel als een tierelier. "Het is hartstikke druk", vertelt Mike Glas. "Wij zitten wat meer op de binnenlandse markt, maar ik hoor om me heen dat de boerenkoolexport ook steeds meer aantrekt. Er gaat sowieso wel wat naar Belgiƫ en Duitsland, maar exporteurs kijken ook steeds meer naar verdere bestemmingen als Dubai."

Het seizoen duurt tot maart/april, afhankelijk van de temperatuur. Dit jaar is de Nederlandse oogst op veel plaatsen in het water gevallen. "Zelf hebben we goed kunnen oogsten, maar ik heb ook telers die maar 50% van het volume kunnen oogsten door de nattigheid", vertelt Mike. De boerenkoolafzet verloopt in Nederland hoofdzakelijk op contractbasis. "Op de vrije markt is er bijna geen boerenkool te koop."

In tegenstelling tot de boerenkool verloopt de spruitenafzet nog niet echt wild. "De eerste weken van het seizoen leggen veel winkels een voorraadje aan. Het seizoen begon met prijzen rond een euro, maar is elke week een dubbeltje gezakt. Deze week waren er weer wat winkelacties met kleine spruiten. Ik hoop dat de verkoop de komende weken weer wat aantrekt", besluit Mike.

Meer informatie:
Glas Groenten VOF
Dulleweg 36
1721 PM Broek op Langedijk
T: 0226-313981
F: 0226-320245
E: info@glas-groenten.nl
W: www.glas-groenten.nl