Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Macfrut wil concurrentie aangaan met Fruit Logistica

Tholen - Gisteren was de eerste dag van de Italiaanse AGF-beurs Macfrut in Rimini. Ook vandaag en morgen zal dit evenement nog plaatsvinden in het Rimini Expo Center. De volledige AGF-keten is aanwezig op de 32e editie met meer dan 1000 standhouders. De beurs werd gisteren geopend door de minister van Landbouw. Standhouders komen met name uit Italië. Over de eerste dag waren exposanten te spreken over het aantal en de kwaliteit van de bezoekers. Niet-Italiaanse standhouders zien veel exportkansen in Italië vanwege de hoge AGF-consumptie. 



Tijdens de opening was de viceminister van Landbouw aanwezig, de burgemeester van Rimini en natuurlijk de directie van Fiera Rimini en Cesena Fiera. Er werd nog even teruggekeken naar de succesvolle editie van vorig jaar en voor dit jaar liggen de verwachtingen nog hoger. Klik hier voor het Italiaanse artikel van de opening. 



Omdat de beurs voor het eerst op een andere locatie plaatsvindt en de hallen groter zijn, is het moeilijk in te schatten of de eerste dag nu drukker was dan vorig jaar. De cijfers zullen het uitwijzen op vrijdag. De organisatie sprak eerder uit dat ze rekenden op zo'n 40.000 bezoekers. 

Concurrentie met Fruit Logistica
Het is de doelstelling dat Macfrut steeds internationaler wordt. Eén op de vijf exposanten komt uit het buitenland. Tijdens de opening werd aangegeven dat men de concurrentie wil aangaan met Fruit Logistica. Dat zijn natuurlijk hele hoge verwachtingen en zo ver is het nog lang niet. Nieuwe landen, die aanwezig zijn, zijn onder andere Mexico en Ecuador. Eregast dit jaar is de Dominicaanse Republiek.

Op vrijdag 25 september zal de Macfrut Innovation Award worden uitgereikt.
Volgende week publiceren wij een fotoreportage van Macfrut en diverse artikelen van de internationale standhouders.