Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Coop investeert in terminals voor contactloos betalen

Coop voorziet nog dit jaar al zijn winkels van nieuwe betaalautomaten. De pin-terminals zijn voorzien van een NFC-chip, die het mogelijk maakt om op een veilige manier contactloos te betalen. Bij contactloos betalen is het niet langer nodig om de pas in de betaalautomaat te steken. De klant hoeft deze enkel aan de zijkant van de betaalautomaat te houden. Bedragen onder de 25 euro kunnen zonder pincode afgerekend worden. Bij hogere bedragen wordt de klant wel gevraagd een pincode in te toetsen.



Steeds meer bankpassen zijn geschikt voor contactloos betalen. Zij zijn voorzien van een NFC-chip. De nieuwe betaalautomaten hebben op hun beurt een lezer die de chip in de bankpassen kan herkennen. In de toekomst bieden de nieuwe betaalautomaten wellicht nog meer mogelijkheden. Niet alleen bankpassen, maar bijvoorbeeld ook mobiele telefoons en klantenkaarten kunnen voorzien worden van een NFC-chip. Hierdoor wordt het bijvoorbeeld mogelijk om met een telefoon te betalen en kan Coop de dienstverlening naar klanten verbreden door het toepassen van de nieuwste soort klantenkaart.

Bron: Coop
Publicatiedatum: