Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pakistan wil groeien als AGF-exporteur

De PFVA (All Pakistan Fruit and Vegetable Exporters, Importers and Merchants Association) steekt sinds kort meer energie in het stimuleren van de export op het gebied van glastuinbouw. De voormalige voorzitter van de PFVA, Abdul Malik, is druk geweest met het ontmoeten van vertegenwoordigers in Islamabad, Rusland, Zuid-Afrika en Kazachstan.

"De Pakistaanse glastuinbouwexport moet verbeterd worden. Die komt nu neer op net USD$ 618 miljoen (€554 miljoen). We moeten volgend jaar minstens ongeveer USD$ 1 miljard (€900 miljoen) behalen. Omdat we maar enkele soorten groenten en fruit exporteren, namelijk aardappelen en uien, is er een mogelijkheid om ook andere groenten te exporteren," aldus Abdul Malik. Hij zegt ook dat er noodzaak is voor de overheid om telers te helpen met het uitzoeken van het juiste gewas en om geschikte gebieden aan te wijzen, bijvoorbeeld door middel van satellietmetingen.



Verder is een delegatie van de PFVA naar Zuid-Afrika gegaan om sanitair en phytosanitaire (SPS) regelgeving te bestuderen. Ook werd gekeken naar de voor- en naoogst-regels en -omstandigheden. Bij de PMA Zuid-Afrika leerde de delegatie over hoe de wereldmarkt werkt door gesprekken aan te gaan met grote namen in de glastuinbouwsector.



De minister-president van Pakistan, Muhammad Nawaz Sharif was erg geïnteresseerd en enthousiast over deze inspanningen en organiseerde een meeting met aandeelhouders om issues omtrent de glastuinbouwhandel te bespreken. Na een recent overleg werden plannen voor de AGF-sector aangekondigd, die gunstig zullen zijn voor zowel telers als exporteurs van glastuinbouwproducten.

Voor meer informatie:
Mr. Abdul Malik
Union Fruit Export (Pvt) Ltd
Tel: +92 21 35891067
Email: unionfruit@gmail.com
www.unionfruit.com
Publicatiedatum: