Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Premier Rutte op werkbezoek bij Enza Zaden

"Hier gebeuren prachtige dingen"

Op maandag 21 september heeft Minister-President Mark Rutte tijdens zijn werkbezoek aan Noord-Holland ook Enza Zaden bezocht. Samen met Johan Remkes, commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland, kreeg hij een rondleiding door het zaadbedrijf.



De rondleiding ging langs de laboratoria naar de onderzoekskassen van het bedrijf. Hier vertelden veredelaars wat veredeling precies inhoudt en wat erbij komt kijken. "Wat heb jij een prachtige baan," zei de Minister-President tegen een van onze veredelaars. Ook lag er een assortiment van verschillende tomaten, paprika's en komkommers klaar om de diversiteit aan typen en smaak toe te lichten.

Vervolgens vertrok de delegatie naar de Seed Operations-divisie waar Premier Rutte uitleg kreeg over zaadproductie, zaadschoning en kwaliteitsbeheer. De rondleiding eindigde in de commerciƫle zaadkluis waar ook het pers- en fotomoment plaatsvond.



Johan Remkes gaf aan dat de betrokkenheid van Enza Zaden bij stichting Seed Valley een van de redenen was dat het bezoek bij dit bedrijf plaatsvond. "Bovendien is men in dit deel van de provincie erg bescheiden, waardoor in Den Haag niet bekend is dat Enza Zaden een wereldspeler van klasse is."

Publicatiedatum: