Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Broccolivoorraad neemt toe

Warm weer heeft eerder deze zomer de broccoliteelt in Californië ontregeld. Gecombineerd met de verminderde zelf geteelde hoeveelheid in de streek zijn de prijzen hierdoor hoog gebleven. De prijzen zijn nu echter gedaald doordat de de volumes aan broccoli toenemen.

"De kleine voorraden kwamen door weersomstandigheden," zegt Joe Kaslin van Bengard Ranch in Salinas, California. Met de lage voorraden uit Mexico en de teelt die nog de overstap moet maken naar Arizona, hebben deze teeltissues in Californië de marktprijzen beïnvloed. Wegens minder concurrentie met teelt door het hele land was de markt gunstig voor Californische telers.

"De markt was beter dan verwacht," zegt Joe. Maar nu de voorraden zijn toegenomen, zijn de prijzen gedaald. Op 18 september was de prijs van een carton gebundelde 14's van Salinas tussen de $14,50 en $17,55 (€12,89 en €15,60) en de prijs voor een carton losse was tussen de $20,50 en $25,55 (€18,27 en €22,71).

"Ik denk dat deze prijzen zo even zullen blijven," zegt Joe, "nu het weer mooi is en de volumes toenemen."

Voor meer informatie:
Joe Kaslin
Bengard Ranch
+1 831 422 9021
Publicatiedatum: