Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK: tekort aan specialty tomaten

De import van kasgroenten is juist nu moeilijk na een zomer met onvoorspelbaar weer in heel Europa. Tony Cholwill van Iberveg geeft aan dat in het bijzonder tomaten het moeilijk gehad hebben met de extreme temperaturen en de uiteenlopende weertypen. In Almeria heeft een teler zo'n 30 ha verloren. "De groothandelsprijzen zijn drastisch gestegen en een groot aantal verpakkers voor de retailers zijn daardoor getroffen. De retail spreekt vaste prijzen af aan het begin van het seizoen. Veel retailers zijn zich bewust van de situatie en kunnen rust creëren door of hun productaanbod een beetje aan te passen of door hun geplande promotieactiviteiten te wijzigen. De vraag naar cherrytomaten groeit elk jaar, om maar niet te spreken van rode cherrytomaten en tros cherrytomaten".

Iberveg leverde 100%

Ondanks de problemen legt Cholwill uit, dat Iberveg op succesvolle wijze aan al haar verplichtingen heeft voldaan en 100% van haar programma heeft geleverd.
"De reden hiervoor is dat we bindende contracten hebben met onze telers, die in de loop van de jaren zijn opgebouwd. Het gaat om geven en nemen. Beide partijen halen er voordeel uit en dat versterkt ons samenwerkingsverband voor de toekomst", zei Cholwill.

Hij zegt verder dat een belangrijke factor is dat Iberveg een gevestigd is in Almeria (Spanje), waar de situatie constant in de gaten wordt gehouden. "Erbij blijven is essentieel om te zorgen dat je vooraf op de hoogte bent van potentiële problemen en je er tijdig bij kunt zijn om passend te reageren en te adviseren."

"We hebben waar mogelijk, geprobeerd om ad hoc bestellingen van niet geprogrammeerde / nieuwe klanten te vervullen en tot nu toe hebben we geleverd waar mogelijk, wat allemaal kwam door de relaties en toekomstige ontwikkeling en het vertrouwen tussen ons en onze telers", legt Cholwill uit. Hij verwacht dat de huidige situatie nog 3 tot 4 weken zal aanhouden totdat de nieuwe Spaanse oogst en de Marokkaanse aanvoer weer volop beschikbaar is.

De aanvoer uit het Verenigd Koninkrijk en Nederland is ook laag geweest. Dit is te wijten aan de lage temperaturen en het gebrek aan zonlicht gedurende de zomer. Er is in juli een temperatuurpiek geweest, waardoor de aanvoer omhoog schoot. Het Verenigd Koninkrijk heeft de neiging om terug te vallen op Spanje, Marokko en Italië, vooral wat cherrytomaten, rode cherrytomaten en andere speciale variaties betreft.

Volg ons op Twitter @iberveg

Voor meer informatie:
Tony Cholwill
Iberveg
Email: tony@iberveg.com
www.iberveg.com
Publicatiedatum: