Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Tomatenprijzen hoog door kleinere lokale teelt

Hoewel er in de zomer doorgaans minder vraag is naar Californische tomaten wegens lokale teelt, is door regenachtig weer in veel delen van het land deze lokale teelt dit jaar beperkt geweest. De vraag was hoger dan normaal in deze door regen getroffen gebieden, waardoor Californische tomatentelers een goede omzet hebben gedraaid in deze zomer.

"De markt is zeer goed voor ons geweest, dit seizoen," zegt Todd Giardina van The DiMare Company. "De rest had minder voorraad en Californië had zelfs met de droogte een goed volume dit jaar." Een deel van de reden voor een goede oogst was de hitte, die de teelt in sommige gebieden versnelde. In juli en augustus is het zelf geteelde aanbod groot," zegt Giardina. "Maar het is nogal nat geweest aan de oostkust, waardoor het zelf verbouwde aanbod verkleind is." 

Wat de vraag verder deed stijgen was het volume aan tomaten uit Mexico. De verzendingen uit Mexico waren kleiner dan verwacht en Californische importeurs hadden profijt bij meer vraag. Op 17 september waren de prijzen voor een carton extra grote rijpe groene tomaten uit het Central District van Californië tussen de $11,95 en $13,95. In juli waren de prijzen per carton tussen de $7,00 en $9,00. "Ik zie de prijzen niet veel veranderen," zei Giardina, "totdat we volumes gaan ontvangen uit Mexico."

Voor meer informatie:
Todd Giardina
The DiMare Company
+1 209 862 2872
Publicatiedatum: