Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van Dijck Groentenproducties bouwt kas voor sla op water

Met een teeltareaal van zo'n 750 hectare is Van Dijck Groenteproducties een van de grootste vollegrondskwekerijen van Nederland. Nu zet eigenaar Peter van Dijck de stap naar de glastuinbouw. Op Siberië pacht hij 16 hectare land en bouwt hij een kas van 5 hectare voor de teelt van potjes kropsla, trio sla en paksoi op water.



Jaarrond sla
De kas wordt gebouwd om de productvariatie van Fossa Eugeniana, waar Van Dijck lid van is, te vergroten en om jaarrond sla te kunnen telen. Naar verwachting wordt er begin 2016 met de teelt gestart.

De realisatie van de nieuwe kas komt tot stand dankzij een erfpachtconstructie. De Provincie koopt de door het Van Dijck-concern benodigde gronden (circa 16,2 hectare met een optierecht voor een tweede fase van 16,7 hectare) van eigenaar Wayland Nova, om deze vervolgens in erfpacht uit te geven aan het Van Dijck-concern. De tuinder heeft het recht om de grond op termijn alsnog aan te kopen. "Dat heeft als voordeel dat Van Dijck als ondernemer meer investeringsruimte krijgt, en de Provincie Limburg een solide rendement ontvangt", verklaren de betrokken partijen.

Het provinciebestuur had enige tijd geleden al aangegeven te willen gaan werken met erfpachtconstructies om de vestiging van nieuwe (glastuinbouw)bedrijven te vergemakkelijken. Limburgs gedeputeerde Twan Beurskens (Economie en Kennisinfrastructuur) is dan ook verheugd met de deal. "Dit is een positieve ontwikkeling binnen de glastuinbouwsector. De vestiging van Van Dijck is dan ook van grote toegevoegde waarde voor het gebied Greenport Venlo en de werkgelegenheid in deze regio."

Peter van Dijck, directeur van Van Dijck Groenteproducties: "Toen wij het besluit hadden genomen om een nieuw glastuinbouwbedrijf te ontwikkelen, stond voor ons snel vast dat dit in Siberië moest komen. De centrale ligging, de goede infrastructuur en de uitstraling van dit gebied waren voor ons doorslaggevend. Onze samenwerking met Wayland Nova en de Provincie verliep daarnaast vlot en constructief."

Bas Hendrikx, directeur Wayland Nova: "De vestiging van een innovatief bedrijf als Van Dijck Groenteproducties vergroot de diversiteit van het gebied Siberië verder. Het is goed te zien dat de provincie Limburg de signalen uit de markt op deze wijze oppakt en faciliteert."


Voor meer informatie:
Wayland Nova
Weg en Land 2
2661 DB Bergschenhoek
t: 010 521 08 81
info@wayland.nl
www.wayland.nl

Publicatiedatum: