Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meerlagenteelt tot 7,5 m hoog

Local4local, biologisch, meerlagenteelt en een volledig gecontroleerde productie. De Amerikaanse kwekerij Urban produce heeft het allemaal. De bladgroenten uit de teelt gaan naar afnemers in de stad. De kwekerij van Urban Produce is eigenlijk maar heel klein: er wordt gewerkt op nog geen 600 m². "Maar we werken tot 7,5 meter de lucht in", vertelt Danielle Horton. "Met de meerlagenteelt vergroten we ons teeltoppervlak tot 6,5 hectare." Om de teelt gelijkmatig te houden, roteren de dragers met daarop de planten.




Momenteel teelt het bedrijf microgroenten, kruiden, tarwegras en bladgroenten. Alle producten zijn sinds januari biologisch gecertificeerd. "We hebben een onderzoeks- en ontwikkelingslab waar we nieuwe productsoorten testen. Hopelijk kunnen we binnenkort ook biologische sperziebonen en aardbeien introduceren", aldus Horton.



Lokale distributie
De producten van Urban Produce gaan naar retailketens Albertson's en Fresh & Easy. Zo bereiken ze Californië, Arizona en Nevada. Daarnaast levert het bedrijf aan lokale Zuid-Californische restaurants. "Ons doel is het transport te beperken", laat Horton weten. "Voedingsproducten leggen gemiddeld 2253 kilometer af voordat ze in de schappen belanden, wat de kwaliteit enorm vermindert. Wij leveren normaal gesproken binnen een of twee dagen na de oogst." Om meer stedelijke bevolking te voorzien van lokaal geteelde producten, hoopt Urban Produce in de komende twee tot vijf jaar nog vijf locaties in de Verenigde Staties te betrekken.

Bekijk hieronder de virtuele tour van Urban Produce.


Voor meer informatie:
Danielle Horton
Urban Produce
Tel: (+1) 949-600-9888
Publicatiedatum: