Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

In memoriam Joop Muus

"Er zijn vele groenten die je vergeten kan, maar niemand vergeet deze groenteman"
Afgelopen week ontvingen wij bij ADN het trieste nieuws dat 'onze' Joop is overleden en dat is een groot verlies! Joop Muus was binnen de groenten & fruitbranche een begrip. In het bijzonder in het Amsterdamse, maar ook landelijk was de betrokkenheid van Joop bij iedereen bekend.

Verenigingsdier
Sociaal, emotioneel en betrokken. Zomaar een paar termen die deze groenteman zo bijzonder maakten. Om die reden ook was Joop betrokken bij veel verschillende verenigingen en initiatieven. Nooit uit eigenbelang, altijd voor het algemene belang. Joop kende iedereen in zijn directe omgeving en zo werd hij ook door iedereen met open armen ontvangen. Om maar een paar functies te benoemen: voorzitter van Sint Jan (katholieke bond groentemannen), de Amsterdamse Middenstand Centrale, lid van de Kamer van Koophandel (afdeling Middenstandszaken), actief binnen MKB Nederland in de regio en natuurlijk actief binnen de regio van ADN en de Ledenraad. Voor al zijn werkzaamheden binnen ADN ontving Joop de Gouden speld van verdienste.

't Lieverdje
Joop en 't Lieverdje hadden een speciale band met elkaar. Voor de echte Amsterdammer behoeft het geen uitleg, maar 't Lieverdje is een typisch Amsterdams beeldje. Het symboliseert de straatjongen van Amsterdam. Joop voelde daar een sterke binding mee en heeft gedurende zijn hele loopbaan vele 'Lieverdjes' weggegeven. En bij elk Lieverdje werd het verhaal gedaan en werd aandacht gevraagd voor 'zijn' Amsterdam.

Contact met collega's
Joop was, samen met andere (oud) collega's uit de omgeving, een belangrijke spil binnen de Amsterdamse AGF wereld. Voor ADN werden, samen met zijn goede vriend Gerard Nelis, vele collega's bezocht en werd een luisterend oor geboden. Dit luisterende oor werd vervolgens doorvertaald binnen de Ledenraad van ADN. Vergaderingen waar vroeger regelmatig pittige discussies plaatsvonden. Regio Amsterdam had tenslotte het hart op de tong liggen, maar altijd met één doel: de belangen behartigen van de collega's in het hele land.

Trots
Zo trots als Joop kon zijn op 'zijn' club ADN, zo trots waren (en zijn) wij op 'onze' Joop. Eind van de maand is er weer een AGF Detail in Houten. Een ontmoetingsplek voor onze leden (en alle andere mensen die de branche een warm hart toedragen). Voor het eerst zullen we Joop hier niet zien en spreken en dat is vreemd!

Beste Joop, namens onze gehele vereniging (medewerkers, bestuur, Ledenraad) bedanken we je voor alles wat je gedaan en betekend hebt voor de branche. Voor ons zul jij altijd ons 'Lieverdje' blijven. Rust zacht.
Publicatiedatum: