Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel aandacht voor snoeptomaten bij open dag Syngenta

Tholen - Syngenta presenteerde gisteren haar assortiment aan bestaande en nieuwe tomatenrassen. Aan de Boomaweg in Monster werden belangstellenden geïnformeerd over de eigenschappen van diverse rassen.




Syngenta heeft dit jaar de focus op hun tros-cherry tomaat: Belido. Frank van Antwerpen noemt Belido de verbetering op het huidige assortiment door middel van meer resistentie, gecombineerd met een betere smaak en hogere productie. De verwachtingen zijn hoog.



Syngenta voerde consumentenonderzoeken uit in de Markthal in Rotterdam. Belido werd daar vergeleken met de huidige standaardtomaat in dit segment. "Qua smaak en als presentatie kwam Belido als winnaar uit de bus," zegt Frank.



Naast de tomatenrassen stelt Syngenta de nieuwe onderstam Kardia voor. Met zijn uniformiteit en sterke groeikracht heeft deze onderstam goede resultaten behaald. Dit ras is wat generatiever dan de standaard. Afgelopen jaar is er voor 50 ha Kardia verkocht. Kardia heeft de beste fit met de vegetatievere gewassen. Rik Lootens: "Maar let op, de keuze voor een onderstam blijft maatwerk."


Syngenta is sterk in de snoeptomaatjes. "Dit segment groeit in het algemeen en voor Syngenta in het bijzonder," zegt Frank. "We verwachten voor 25 ha meer te kunnen gaan leveren."


Frank van Antwerpen: "Nebula - De best smakende tomaat ter wereld"


Tros midden en grof blijft een belangrijk segment voor Nederland. Climstar slaat goed aan in het buitenland.


Frank van Antwerpen












De opkomst was prima.

Voor meer informatie:
Frank van Antwerpen
Syngenta
Jacob Obrechtlaan 3a, Postbus 512
4600 AM Bergen op Zoom
T: +31 164225500+31 164225500
www.syngenta.com

You'll need Skype CreditFree via Skype