Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Locatie Syngenta Enkhuizen behouden voor koper"

Syngenta's groentenzadendivisie gaat dan wel in de verkoop, maar dat betekent niet dat het bedrijf Enkhuizen en Seed Valley verlaat. "We sluiten niet uit dat Syngenta zelf bepaalde activiteiten vanuit Enkhuizen kan blijven verrichten", vertelt een woordvoerder. Bovendien verwacht het bedrijf dat de koper van de groentenzadenbranche de locatie zal behouden als centrum voor productie en onderzoek. "En mogelijk zelfs verder zal uitbouwen."

Vorige week werd aangekondigd dat na de bloemenzadendivisie, ook de groentenzadendivisie van Syngenta verkocht gaat worden. "Met de invoering van de nieuwe geïntegreerde strategie van Syngenta is gebleken dat er minder synergie is tussen onze groentezaden- en gewasbeschermingsactiviteiten dan verwacht", verklaart het bedrijf. "Voor een aanhoudende groei in groentezaden is het belangrijk om met een sterk team van specialisten in groentezaden nog meer te focussen op de veelal erg gespecialiseerde telers en plantenkwekers. Binnen onze nieuwe strategie is het moeilijk gebleken om de business ook deze bijkomende aandacht te kunnen geven. Om die reden is besloten om de groentezadendivisie nu te verkopen."

Syngenta verwacht de groentenzadendivisie te verkopen aan een partij uit de groentenzadenmarkt of aan een financiële partij. Evenals bij de bloemenzaaddivisie is de insteek dat de medewerkers meegaan bij een verkoop. Er is nog geen duidelijkheid wanneer de verkoop afgerond moet zijn. Tot de verkoop wordt de bedrijfsvoering ongewijzigd voortgezet - al wordt de groentenzadendivisie wel al afgescheiden van andere delen als een zelfstandige business unit.

Publicatiedatum: