Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hevige regenval treft met name paprikateelt Almería

Tholen - Hevige stormen en regenval hebben gistermorgen voor veel schade gezorgd in Almeria. Tussen de 800 en 1.000 hectare folykassen zijn overspoeld en beschadigd. Met name het gebied rond Adra en El Ejido heeft forse schade geleden, maar ook teeltbedrijven in Berja zijn beschadigd. "Er staat 4-5 centimeter water tussen de gewassen. De paprika's zijn het meest getroffen, maar ook de courgettes en aubergines zijn beschadigd", vertelt provinciaal secretaris Andrés Góngora van COAG Almería.



De buien arriveerden gistermorgen, juist op het moment dat veel mensen in de regio een feestdag hadden. Kassen werden overstroomd en niet iedereen is in de gelegenheid om het water de komende dagen uit de kas te krijgen", vertelt een teler. Veel gewassen waren nog in het begin van hun groeifase en zullen herplant moeten worden.



"De omvang van de schade kan aanzienlijk zijn. Er werden 9.000 hectare paprika's verwacht voorafgaand aan het seizoen, maar na deze storm zijn dit zeker 400 hectare paprika's minder, met name van de vroege rassen", besluit Góngora.

Auteur: Joel Pitarch
Publicatiedatum: