Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Israël vreest voor meer boycots

Luxemburgse retailer boycot Israëlische AGF

Cactus, de grootste levensmiddelenketen in Luxemburg, heeft besloten geen AGF uit Israël meer aan te bieden, waaronder ook producten waarvan vaststaat dat ze niet uit bezet gebied komen. Israëlische bronnen beweren dat de retailer dit besluit onder druk van pro-Palestijnse groeperingen heeft genomen, in het bijzonder van de 'Organization for a Just peace in the Middle East', die talrijke demonstraties op touw heeft gezet om Israëlische producten te boycotten.

De directie van Cactus laat weten dat zij gestopt is met de verkoop van Israëlische AGF omdat het slechts een marginale inkomstenbron was en omdat zij wil voorkomen dat haar klanten in vervelende situaties belanden vanwege de demonstraties die plaatsvinden bij de ingang van hun supermarkten.

Ofschoon het vervaardigd wordt op de bezette Westelijke Jordaanoever, blijft de retailer het Israëlische product SodaStream verkopen omdat dit een goede inkomstenbron voor het bedrijf vormt.

Volgens de website 'Yediot Ahronot' zou de Israëlische honorair consul in Luxemburg, Daniel Schneider, contact gezocht hebben met de directie van Cactus om het bedrijf van zijn plannen om Israëlische AGF te boycotten af te brengen. 

Israël vreest dat de lijst met retailers, die Israëlische producten in de ban doen, zal groeien. Tweeënhalve maand geleden wist Israël een boycot op Israëlische producten te voorkomen bij de Zweedse retailer COOP, die 655 filialen heeft.


Publicatiedatum: