Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

“Grove paprika’s leveren momenteel hoogste prijs op”

Jan Breugem teelt dit jaar voor het tweede jaar Roselo op zijn tuin in Bleiswijk. "Roselo is een zeer grove paprika en met de huidige sortering op gewicht in plaats van formaat is dat zeer gunstig. Grove paprika's leveren momenteel de hoogste prijs op."

In het tweede jaar met dit ras heeft Jan wel wat zaken anders aangepakt dan in het eerste jaar. "Vorig jaar had ik in het begin veel geschermd en uiteindelijk te warm geteeld. Dit jaar heb ik juist minder geschermd en er minder energie in gestopt. En dat moet je bij Roselo eigenlijk niet doen, heb ik gemerkt. Qua temperatuur ben ik te rustig, te zuinig van start gegaan. Achteraf had ik hem juist wat meer energie moeten geven. Roselo kan in het begin een krachtige jongen zijn die getemd moet worden."



Langer laten hangen
De lichte achterstand die hij qua productie in het begin heeft opgelopen, heeft Jan inmiddels weer ingehaald. "Momenteel lig ik een kilo voor op productie vergeleken met vorig jaar. Ik verwacht er ook nog wel wat kilo's af te halen. De plantbelasting is nu 5/5,5 kilo per zetsel en er is nog ruimte voor een laatste zetsel. Gemiddeld zitten we op 9 à 10 dagen rond met snijden, maar ook bij 13 dagen zagen we vrijwel geen problemen wat betreft bontheid. We zijn al snel van een week afgestapt, omdat hij in die laatste dagen aan de plant best veel gewicht pakt. Een paar dagen langer laten hangen, scheelt bij ons 15-18 gram. Dat is de moeite waard."

Tevreden
Jan is zeer tevreden over Roselo. "De kwaliteit is erg goed, gemiddeld maar 1% klasse 2 vruchten." Ook vanuit de handel krijgt Jan positieve berichten over Roselo. "De mooie donkere vrucht van Roselo wordt daar zeer gewaardeerd." Doordat ze bij Breugem de vruchten wat langer laten hangen, is de productie wat lager dan bij andere telers. "Maar dat betaalt zich goed terug door de hoge prijs voor grove vruchten. Roselo kun je ook langer laten hangen zonder dat hij bont wordt. Dat is uniek voor een groene paprika."


Voor meer informatie:
Enza Zaden
Haling 1E
1602 DB
Enkhuizen
T +31 (0)228 350 100+31 (0)228 350 100
F +31 (0)228 315 960
info@enzazaden.nl
www.enzazaden.nl
You'll need Skype CreditFree via Skype
Publicatiedatum: