Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Peter Taylor, Westlands WOW:

"Markt VK voor eetbare bloemen erg competatief"

Eetbare bloemen zijn populair en het wordt daarom steeds interessanter ze te gaan kweken. Volgens de Britse kweker van eetbare bloemen, Peter Taylor van Westlands, is deze markt de afgelopen jaren dan ook steeds competatiever geworden.


Peter Taylor.

Viooltjes meest gewild
Volgens Taylor zijn de viooltjes de meest populaire eetbare bloemen. Tegelijkertijd ziet hij de vraag diverser worden: de consument zoekt bloemen in alle mogelijke vormen en kleuren en - uiteraard - smaken. "Om deze reden is het noodzakelijk een breed assortiment in huis te hebben en te blijven investeren in een verbreding daarvan", meent Taylor. Op dit moment heeft Westlands twaalf eetbare bloemen in het assortiment. Daarnaast worden er ook micro-plantjes, tuinkers, zeegroenten, oosterse kruiden, speciale tomaten, oesterbladeren en zeekool gekweekt

Bloemen met smaak
Natuurlijk is bij eetbare bloemen niet alleen het uiterlijk, maar vooral ook de smaak van groot belang. Daartoe werkt Westlands nauw samen met professionele chef-koks en probeert het de laatste trends te volgen. "Op die manier proberen wij de concurrentie voor te blijven", aldus Taylor. "Door onze producten zoveel mogelijk bij die topkok te krijgen en met onze producten in programma's als Great British Menu te figureren, proberen wij onszelf nog nadrukkelijk bij de consument in de aandacht te brengen."

Teelt
De bloemen van Westlands worden gekweekt in diens kas in Evesham. "Iedere bloem kent zijn eigen, unieke teeltomstandigheden en omdat het om producten gaat die de consument uiteindelijk zal consumeren, worden er ook andere eisen aan de producten gesteld dan in het geval van niet-eetbare bloemen. Om de teelt zo goed mogelijk te monitoren, maken wij zo veel mogelijk gebruik van computergestuurde klimaat - een teeltsystemen."


Voor meer informatie:
Westlands WOW
Peter Taylor
Email: PeterTaylor@westlandswow.co.uk
www.westlandswow.co.uk