Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Best of Four en Van Nature tekenen intentieverklaring voor samenwerking

De telersverenigingen Best of Four en Van Nature bereiden samen een verregaande samenwerking voor. Op 31 augustus is daartoe een intentieverklaring getekend. Doel van de voorgenomen samenwerking is een sterkere marktpositie voor de leden van beide verenigingen.



Ontwikkeling in de sector
Binnen de tuinbouw wordt al enkele maanden gesproken over de slechte situatie waarin de sector verkeert. Daarbij kwamen Best of Four en Van Nature dichter tot elkaar. Diverse gesprekken en verkenningen verder hebben de besturen van beide telersverenigingen de intentie uitgesproken om verregaand samen te werken.
Uitgangspunt daarbij is bijdragen aan een marktmodel waarin 3-4 grote producentenclusters overblijven binnen de Nederlandse tuinbouw die in korte, efficiƫnte, gesloten ketens hun product afzetten.

"De voorgenomen samenwerking is een belangrijke stap in de herstructurering van de afzet en wordt door velen als positief ervaren", verklaren de verenigingen. Wel dient deze eerst nog getoetst te worden bij de Autoriteit Consument & Markt.



Elkaar versterken
'Voor de leden van Best of Four en Van Nature is deze ontwikkeling erg goed' aldus Jan Oosterom, voorzitter van Best of Four. 'Samen zijn we in staat een sterk commercieel beleid te voeren waarbij de markt en de positie van de teler daarin centraal staan'. Aad Sonneveld, voorzitter van Van Nature vult aan: ' In glasgroenten versterken we elkaar en het assortiment vollegrondsgroenten en hardfruit van Best of Four vormt een mooie aanvulling op het pakket van Van Nature. Met onze market intelligence en marketing kunnen we meer regie voeren over ons product.'

Doelstellingen
Best of Four en Van Nature willen met de samenwerking ervoor zorgen dat de producten van de leden in een gesloten keten naar eindklanten gaan. Verkopen binnen Nederland van handelsbedrijf naar handelsbedrijf voegt kosten toe die niet bijdragen aan de marge van telers. De ketensamenwerking die Best of Four en Van Nature nastreven zorgt er juist voor dat telers een optimaal rendement kunnen realiseren.

Publicatiedatum: