Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Marc Stragier: "Als handelaar moet je meer doen om hetzelfde als vroeger te verkopen"

AGF-handel Surcouf maakt kunstwerk voor voetbalclub Oostende

Tholen - Groot- en kleinhandel Surcouf uit Middelkerke staat bekend om haar leuke acties met fruit. Zo kwam het bedrijf onlangs met het watermeloensnijwerk op de proppen. Ze zijn supporters van de voetbalclub in Oostende en wilden hier iets creatiefs mee doen. "Met de geel- en roodgekleurde watermeloen kwamen we op het idee om het logo in een watermeloen te graveren. Het was enkele uurtjes werk, maar we zijn trots op het resultaat", vertelt eigenaar Marc Stragier. "KVO Oostende is toch momenteel de beste voetbalploeg van het land."



Trouw cliënteel

Surcouf is een klein bedrijfje, gelegen aan de Belgische kust en koopt haar producten in bij Veiling Roeselare en de groothandelsmarkt in Brussel. "We leveren met name aan horecabedrijven. Vroeger exporteerden we ook deels naar Frankrijk, maar tegenwoordig leveren we alleen nog hier. We bestaan nu bijna 40 jaar en in de loop der jaren hebben we een naam opgebouwd. Natuurlijk zitten hier ook andere leveranciers, maar we hebben gelukkig een trouw cliënteel."



Meer werk om hetzelfde te kunnen verkopen

De zomer is positief verlopen volgens de handelaar. "We mogen zeker niet klagen. De verkoop liep vlot. Momenteel neemt het weer af. Het drukke seizoen is weer ten einde. Mensen gaan terug naar huis en de scholen beginnen weer. In de winter ziet het er weer heel anders voor ons uit. Het wordt rustiger, maar we hebben een vast cliënteel." Volgens hem wordt handel voeren wel moeilijker vergeleken met vroeger. "Het is anders. Tientallen jaren geleden waren de volumes veel groter dan nu. Nu koopt de klant kleiner in. Je moet meer werk doen om hetzelfde te kunnen verkopen."

Voor meer informatie:
Fruithandel Surcouf/ Firma Roger Stragier BVBA
Marc Stragier
Spermaliestraat 129
8431 Middelkerke
+32 (0)59/30.09.33
info@surcouf.be
www.surcouf.be