Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aandeelhouders Syngenta niet blij met mislukte overname

Een deel van de aandeelhouders van de Zwitserse zadenhandelaar Syngenta is niet blij met de top van de onderneming. Ze voelen zich in hun portemonnee gepakt na de mislukte overnamepoging door de Amerikaanse branchegenoot Monsanto. Ze doen hun beklag zaterdag in zakenkrant The Wall Street Journal.



Eerder deze week maakte Monsanto bekend zijn poging om Syngenta over te nemen te staken. Volgens de Amerikanen ontbrak het aan een "constructieve betrokkenheid" bij de Zwitsers. Monsanto was bereid krap 46 miljard dollar (41 miljard euro) neer te tellen voor Syngenta. Het nieuws dat Monsanto de handdoek in de ring gooide, zorgde voor een forse koersval voor het aandeel Syngenta.

Volgens investeerder Artisan Partners, dat tot de tien grootste aandeelhouders van Syngenta behoort, heeft de leiding van het bedrijf 15 tot 20 miljard dollar van het geld van aandeelhouders weggesmeten.

Bron: Telegraaf
Publicatiedatum: