Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste productie Agrobío hommelvolken in Turkije uitgezet

Deze week werden de eerste hommels van de nieuwe productielocatie van Agrobío in Antalya, Turkije uitgezet bij tomatenkwekerijen in de regio. Met de start van deze nieuwe productielocatie van Agrobío kunnen telers in Turkije sneller voorzien worden van hommels en natuurlijke vijanden.

Het Spaanse bedrijf Agrobío, waarvan Royal Brinkman mede-eigenaar is, heeft een flinke groei doorgemaakt de afgelopen jaren. Agrobío is producent van hommels en natuurlijke vijanden in de tuinbouw. Agrobío is gevestigd in Almería, Zuid Spanje en is onlangs een nieuwe productielocatie gestart in Antalya, Turkije. Royal Brinkman zorgt voor de marketing, verkoop en distributie in Turkije.

Hommels worden in de tuinbouwsector gebruikt voor het bestuiven van de bloemen van o.a. tomaat, aardbei, meloen, courgette en aubergine. Ook in Turkije neemt het uitzetten van hommelvolken toe in deze teelten. Het grote voordeel ten opzichte van de arbeidsintensieve bestuiving met tomatentrillers is het feit dat de hommels zeven dagen per week vliegen en telers niet afhankelijk zijn van de inzet van handmatige arbeid.


Isabel Santorromán & José Antonio Santorromán (Agrobío) and Tansel Bukulen & Nurfan Akcan (Royal Brinkman Tarim) voor de nieuwe productielocatie in Antalya, Turkije.

De hommels van Agrobío staan bekend als actief en krachtig vliegende bestuivers. Agrobío produceert twee types van de aardhommel Bombus terrestris beschikbaar voor glas en plastic kassen: een standaard- en een zomervolk. De zomervolken worden met name gebruikt onder hogere temperatuurcondities en zijn voorzien van extra ventilatie. Daarnaast biedt Agrobío ook oplossingen voor het gebruik van hommels in buitenteelten. De hightech hommelvolken worden beschermd door speciale isolatieboxen ter bescherming tegen weers- en klimaatinvloeden. Het Royal Brinkman Tarim specialistenteam Crop Protection & disinfection adviseert en levert de biologische producten aan telers en dealers. Zij geven teelttechnische adviezen, doen scoutwerkzaamheden en trainen de medewerkers om te komen tot het beste resultaat.

Tijdens de vakbeurs Growtech EurAsia, 2 t/m 5 december 2015 in Antalya, zullen Royal Brinkman Tarim en Agrobío zich gezamenlijk presenteren. Met de nieuwe locatie in Antalya, Turkije hebben Agrobío en Royal Brinkman de deur naar Azië geopend van biologische gewasbescherming en bestuiving.


Voor meer informatie:
Tansel Bukulen,
Branchemanager Royal Brinkman Tarim (Turkey)
tansel@brinkman.com
Tel. +31 (0)6 – 2774 6970 (NL)
Tel. + 90 507 0183 183 (Turkey)

Publicatiedatum: