Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Qatar wil meer lokaal geteelde groenten

Qatar introduceert een programma met als doel tegen het jaar 2023 70% van de geconsumeerde groenten lokaal geteeld te zijn. Dat is vier keer meer dan momenteel.

Volgens de CEO van de Hassad Food groep is het proefproject, Zulal Oasis, een "groot succes". Al twee jaar worden er tomaten gekweekt in kassen met gebruik van gerecycled water en irrigatiesysteem. Nasser Mohamed Al Hajri stelt dat "de technologie perfect aansluit op het Qatarese klimaat" en dat "de resultaten met betrekking tot de opbrengst en kwaliteit boven de verwachtingen uitstijgen". De groep heeft besloten om het project uit te breiden in de hoop om het lokale groenteproject binnen 8 jaar te vergroten.

Hoewel het project enkel is gericht op tomaten, kan de techniek ook worden gebruikt voor andere groenten zoals komkommers, aubergines en courgettes.

Publicatiedatum: