Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Asia Fruit Logistica met een derde gegroeid

Asia Fruit Logistica, de beurs die van 2-4 september plaatsvindt in het AsiaWorld-Expo Center in Hong Kong, is dit jaar met een derde groter geworden. Meer dan 550 bedrijven uit 40 verschillende landen zullen hun producten en diensten tentoonstellen. Bezoekers krijgen op het evenement het 'nieuwste en beste' van de sector te zien.

Gezondheid en gemak
Opvallend aan het aanbod van dit jaar zijn de nieuwe producten, die tegemoetkomen aan de Aziatische consumententrends 'gezondheid' en 'gemak'. Zo komt de Spaanse versproductgroep Unica met onder andere haar snackreeks Ready, Veggi, Go!. De Chinese importeur Lantao promoot zijn Canadese snackkomkommers 'Cutecumbers'. Het Singaporese SunMoon zal twee uitbreidingen van z'n assortiment verse gemaksproducten onthullen en de Indiase teler INI Farms zal z'n voorverpakte granaatappelpitjes promoten.

Elders laten de Australische exporteur Harrowsmiths International en partner Nutrafruit een pruim genaamd Queen Garnet zien. De superzoete pruim werd ontwikkeld door het ministerie van Landbouw, Bosbouw en Visserij in Queensland en wordt wegens z'n vele antioxidanten aangeprezen als het volgende superfruit. In het China-paviljoen zal Joyvio rode, gele en groene kiwisoorten en blauwe bessen promoten.

Nieuwe soorten
Rasseninnovatie is dit jaar een belangrijk thema op het evenement, waarbij appel- en perenrassen op de voorgrond staan. Mr Apple, de grootste appelteler-verpakker-exporteur van Nieuw-Zeeland, zal het publiek laten kennismaken met de Diva, een dieprode, zoete en knapperige appel; Frankrijk zal haar appelseizoen op het evenement aftrappen en Blue Whale zal twee nieuwe en exclusieve soorten tonen: Lili en Nova. Apple-Bird, een andere Franse exporteur, zal de Antarès-appel en een peer genaamd Sweet Sensation introduceren.

Vernieuwende technologieën
De innovaties die tijdens Asia Fruit Logistica worden getoond, behoren tot de gehele voorraadketen, waarbij technologiebedrijven goed vertegenwoordigd zijn. De grote sorteerfabrikant MAF Roda zal de 'Softnes-scan' voor kiwi's, perziken en tomaten laten zien: een innovatieve technologie die zacht fruit van normaal fruit kan onderscheiden. Compac, de Nieuw-Zeelandse specialist in na-de-oogstapparatuur, zal een systeem van 'dual lane sorting (DLS)' tonen voor een ruimte- en kostenefficiënte manier van verpakken.

Kleurrijke campagnes
Er zullen zo'n 21 nationale paviljoenen te bezoeken zijn op Asia Fruit Logistica, en een aantal sectoren zal nieuwe campagnes op het evenement lanceren. Italië is goed vertegenwoordigd met meer dan 25 exposanten. Versheid uit Europa, een nieuw project van versproductmarketing- en onderzoeksbureau Centro Servizi Ortofrutticoli (CSO) zal z'n internationale debuut op Asia Fruit Logistica maken en de Aziatische markten – met name China en Hong Kong – zijn een belangrijk aandachtspunt voor het project. Nieuw-Zeeland zal dit jaar ook groter uitpakken. Niet alleen is het paviljoen in omvang bijna verdubbeld ten opzichte van vorig jaar, het heeft ook een nieuw uiterlijk, geïnspireerd op het Maori-erfgoed van het land.

Klik hier om het volledige sprekersprogramma te zien.

Voor meer informatie:
Claudia Bach
Asia Fruit Logistica
Tel: + 49 30 3038 2373
E-mail: Claudia@gp-events.com
www.asiafruitlogistica.com
www.coollogistics.asia
of
Marija Cvetkovic
Asiafruit Congress
Tel: +44 20 7501 3707
E-mail: marija@fruitnet.com
www.asiafruitcongress.com
Publicatiedatum: