Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
sinds boom mediterrane keuken

Duitsland: Comeback rucola

Rucola beleeft sinds enkele jaren een comeback in Duitsland. Ook de groentelers in het Duitse Rheinland hebben deze trend opgemerkt en bieden verse rucola aan, meldt het 'Provinzialverband Rheinischer Obst- und Gemüsebauer' in Bonn.


Foto: Sabine Weis

De plant uit de Kruisbloemenfamilie met de typische mosterdoliën werd reeds door de Germanen gebruikt. Rucola leidde echter eerder een nichebestaan. Pas sinds de boom van de mediterrane keuken is Rucola in Duitsland weer zeer geliefd geworden. Verse rucola wordt in het Rheinland in de zomermaanden vanuit de vollegrond geoogst. De groente groeit hier op meer dan 60 hectare en staat tijdens de winter ook in kleine hoeveelheden ter beschikking. In die maanden stamt rucola uit de kassenteelt.
Publicatiedatum: