Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Storm leidt tot hoge suikermaisprijzen in VS

De zware regen van dit seizoen, in en rond de staat Michigan, heeft geleid tot een lage voorraad suikermais. Hoewel niet alle telers even hard werden geraakt, hebben de algemeen lagere volumes voor hogere prijzen gezorgd.

De krappe voorraden hebben een sterke marktpositie teweeggebracht. De prijzen van het vroege seizoen waren hoog, rond de $15 (€13,42) per doos, hoewel ze de laatste weken wel zijn gedaald. Op 27 augustus lagen de prijzen voor een doos suikermais uit Michigan tussen de $10 en $11,95 (€8,94 en €10,69).

"Er zit veel beweging in de mais vanwege de lage voorraden", vertelt Dave Miedema van Miedema Farms. "Vorig jaar had iedereen een goede opbrengst en was de markt verzadigd. Het was een strijd om de suikermais te verhandelen. We moesten ongeveer 100 acre ongeoogst laten, omdat we niet in staat waren de gewassen af te zetten. Maar de vraag naar suikermais was dit jaar erg goed en we zijn klaar voor een drukkere periode met de aankomende Dag van de Arbeid."

Voor meer informatie:
Dave Miedema
Miedema Farms
+1 616 878 1485
Publicatiedatum: