Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ongeveer 85% van de aankoop is vers

Bewerkte groenten en fruit compenseren dalende verkoop vers niet

Tholen - Onlangs publiceerde het GroentenFruit Huis cijfers waaruit blijkt dat de aankoop van verse groenten en fruit terugloopt. "Het onderzoek is gebaseerd op de aankoop van verse groenten en fruit in zowel de retail als andere verkooppunten als de weekmarkt, groentewinkel of bij de teler." aldus Wilco van den Berg. "De cijfers zijn exclusief out-of-home aankopen, zoals horeca of bedrijfsrestaurants. De verkoop van bewerkte (lees gesneden of kant-en-klaar) verse groenten is in het onderzoek meegenomen omdat die ook onder verse AGF vallen."



De verwerkte AGF als groenten en fruit in blik of diepvries zijn hier niet in meegenomen maar onderzoek uit het verleden laat zien dat de verkoop hiervan is gedaald. "Circa 85 procent van de gekochte hoeveelheid groenten en fruit is vers. De cijfers zouden dus niet veel beïnvloed worden als de verkoop van verwerkte producten meegenomen zou zijn in het onderzoek." meent Wilco.

Ook de Oosterburen blijken volgens het GroentenFruit Huis meer AGF te laten liggen. "In Duitsland valt in de afgelopen jaren evenals in Nederland een dalende huishoudelijke aankoop van verse groenten en fruit te zien. In de eerste helft van 2015 kochten Duitse huishoudens echter iets meer groenten en fruit dan in 2014."

Meer informatie:
GroentenFruit Huis
Wilco van den Berg
E: vandenberg@groentenfruithuis.nl
www.groentenfruithuis.nl