Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Groen ligt rond de twee euro

Paprika doet het goed dit jaar

Tholen - De paprika doet het opvallend goed dit seizoen. Er zijn wel wat prijsdalingen geweest, maar deze waren niet van die aard om telers te verontrusten. "Ook de vakantieperiode is goed verlopen", vertelt Benny Cuypers van LAVA. "Zelfs op momenten dat er vrij veel productie was, bleven de prijzen nog op een mooi niveau."

Groen het hoogst
Momenteel liggen de prijzen tussen de 1,40 en 2 euro. Dit keer is het groen die naar de hoogste prijs dingt. "De gele zijn 1,40. Rood is een beetje duurder en groen zit de laatste dagen op 2 euro. Dat groen hoger ligt, heeft met name te maken met het feit dat er minder aanvoer van deze kleur is geweest van de week. Er is voldoende rood en geel beschikbaar en natuurlijk is er ook groen nodig voor de mixen die gemaakt worden. Dat maakt dat groen goed van prijs is." Voorlopig ziet Benny het rooskleurig in voor de paprika. "We hebben zelf nog voldoende productie en Spanje is de eerste weken ook nog niet op de markt", legt hij uit.



Het beste?

Op de vraag of paprika het dit seizoen nu qua prijs het beste heeft gescoord van de kasgroenten twijfelt Benny. "Paprika doet het goed dit jaar, maar ook komkommers lopen de laatste weken prima. Daarnaast zijn de aubergines aardig van prijs. Dat is altijd zo in de tweede helft van augustus als de allochtone bevolking weer terug is. Tenslotte wordt er in de zomer natuurlijk veel gebarbecued en dan zijn veel kasgroenten gewilde producten."

Voor meer informatie:
LAVA cvba
Leuvensesteenweg 130 A
3191 Boortmeerbeek
tel +32 (0)15 50 42 50
fax +32 (0)15 50 42 60
www.lava.be
lava@lava.be